Vyhláška o stanovení výše paušálních částek nákladů veterinárních kontrol spojených s dovozem nebo vývozemArchiv
29.11.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Ve Sbírce zákonů ČR vyšla vyhláška č. 353/2022 Sb., kterou se mění vyhláška č. 389/2017 Sb., o stanovení výše paušálních částek nákladů veterinárních kontrol spojených s dovozem nebo vývozem, ve znění pozdějších…
Ministerstvo chce obnovit zelenou naftu i pro živočišnou výrobu
25.11.2015, Zdroj: ČTK
Ministerstvo zemědělství chce obnovit vratku spotřební daně za pohonné hmoty, tzv. zelenou naftu, i u živočišné výroby. Oficiální návrh však bude muset předložit ministerstvo financí, uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) s tím, že návrh by měla…
Vláda probere ekozemědělství, plány jsou podle ekologů bez ambic
19.11.2015, Zdroj: Verlag Dashöfer
Vláda v pátek projedná plán rozvoje ekologického zemědělství do roku 2020. Ten například počítá s tím, že by podíl biopotravin na celkové spotřebě potravin a nápojů měl do konce roku 2020 činit tři procenta. Tento podíl měla ČR podle plánu schváleného v roce…
Hygienické požadavky na chov a zpracování faremně chovaných zvířatGarance
10.2.2015, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Hygienické požadavky na výrobu: Mléko a mléčné výrobkyGarance
16.12.2014, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpracování a výroba potravin musí splňovat požadavky platné legislativy. Soubor základních předpisů, které řeší, co vše musí provozovatel potravinářského podniku (PPP) splnit a veterináři kontrolovat, stanoví hygienický balíček. V současné době již neexistují…
Hygienické požadavky na výrobu: Maso a masné výrobkyGarance
4.11.2014, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpracování a výroba potravin musí splňovat požadavky platné legislativy. Soubor základních předpisů, které řeší, co vše musí provozovatel potravinářského podniku (PPP) splnit a veterináři kontrolovat, stanoví hygienický balíček. V současné době již neexistují…
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro zpracování mlékaGarance
3.12.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, jež tvoří nezbytnou součást
			 systému HACCP. Jsou zde uvedeny i jejich vzory. Obsah je důležité konzultovat s
			 dozorovým veterinárním inspektorem, který má vaši provozovnu na starosti.
			 Postupy jsou shodné jak pro…
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Provozní řád a další dokumentyGarance
26.11.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby
				 proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v
				 potravinářském provozu.
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance
19.11.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou legislativou.
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance
12.11.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Plán odběrních míst pitné vody a harmonogram kontrol, plán odsunu
			 odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků a plán pohybu suroviny
			 lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V případě zachování
			 přehlednosti lze spojit…
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Požadavky na provozGarance
5.11.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Dříve než se začnete zabývat jednotlivými otázkami na požadavky při
			 zpracování mléka, zodpovězte si „podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“
			 následující otázky. S jejich pomocí zjistíte, kolik budete potřebovat
			 pracovního prostoru a financí.…
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Obecné požadavkyGarance
29.10.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Každý, kdo zpracovává produkt ekologického nebo konvenčního
			 zemědělství, musí mít vypracovaný popis zařízení, ve kterém bude provádět tuto
			 činnost. Součástí tohoto popisu jsou i praktická opatření, jakým způsobem bude
			 dodržovat legislativní…
Produkce vajec na farmě: Provozní řádGarance
8.10.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby
				 proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v
				 potravinářském provozu.
Produkce vajec na farmě: HACCP pro třídění vajecGarance
1.10.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, které tvoří nezbytnou součást
			 systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat.
			 Jejich obsah je důležité konzultovat s dozorovým veterinárním inspektorem
			 (KVS), který má vaši provozovnu v…
Produkce vajec na farmě: Zařízení pro provozování třídírnyGarance
24.9.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Sepsána jsou základní a nezbytná zařízení k provozování
			 zpracovatelského provozu. Jejich velikost, kapacita a rozměry jsou variabilní
			 podle plánované kapacity a finanční náročnosti. Seznam je sestaven jako
			 orientační. Nejsou zde zahrnuty stavební…
Produkce vajec na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance
17.9.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou
			 legislativou.
Produkce vajec na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance
10.9.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Plán odsunu odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků
			 a plán pohybu suroviny lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V
			 případě zachování přehlednosti lze spojit…
Produkce vajec na farmě: Checklist - Vybavení třídírnyGarance
27.8.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Produkce vajec na farmě: Obecné požadavkyGarance
13.8.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nejprve doporučuji vyplnit si následující tabulku. S její pomocí
			 budete moci zjistit, kolik budete zhruba potřebovat prostoru a financí.
			 Popřípadě, budete-li svůj záměr konzultovat s odborníky z oboru a veterináři,
			 pomůže tabulka i…
Produkce vajec na farmě: Legislativní východiskaGarance
30.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpracování a výroba potravin musejí splňovat požadavky platné
			 legislativy. Jedná se zejména o níže uvedené předpisy EU, zákony a
			 vyhlášky:
Produkce vajec na farmě: Prodej ze dvoraGarance
16.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokud chová producent do 50 ks nosnic, může vejce prodávat „ze
			 dvora“. Do tohoto množství nejsou žádná legislativní omezení. Vejce lze – jako
			 netříděnáprodávat konečnému spotřebiteli pouze v množství maximálně 60
			 kusů/osobu nebo 60 kusů do…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Zařízení pro provozování porážky a zpracováníGarance
2.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Sepsána jsou základní a nezbytná zařízení k provozování
			 zpracovatelského provozu. Jejich velikost, kapacita a rozměry jsou variabilní
			 podle plánované kapacity a finanční náročnosti. Seznam je sestaven jako
			 orientační. Nejsou zde zahrnuty stavební…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro masnou výrobuGarance
2.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, které jsou nezbytnou součástí
			 systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat (pro
			 masnou výrobu a porážku se některé součásti mohou shodovat). Jejich obsah je
			 důležité konzultovat s…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro zpracování masaGarance
2.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, jež tvoří nezbytnou součást
			 systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat.
			 Jejich obsah je důležité konzultovat s dozorovým veterinárním inspektorem,
			 který má vaši provozovnu v regionu…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Provozní řádGarance
2.7.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby
				 proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v
				 potravinářském provozu.
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance
25.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Plán odběrních míst pitné vody a harmonogram kontrol, plán odsunu
			 odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků a plán pohybu suroviny
			 lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V případě zachování
			 přehlednosti lze spojit…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Vybavení a zajištění bourárny a balení výsekového masaGarance
25.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance
25.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou
			 legislativou.
Zpracování živočišných produktů na farmě: Úvod do problematikyGarance
18.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Prodej potravin v super- a hypermarketech v České republice se, i
			 přes ujišťování jejich public relations o prodeji výrobků vysoké kvality všem
			 zákazníkům, zaměřuje na získání a udržení co největšího podílu na trhu. Z
			 tohoto důvodu se v jejich…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Vybavení a zajištění příhonu jatečných zvířatGarance
18.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Produkce masa a masných výrobků na farmě: Obecné požadavkyGarance
18.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nejprve doporučuji vyplnit si následující tabulku. S její pomocí
			 budete moci zjistit, kolik budete zhruba potřebovat prostoru a financí.
			 Popřípadě, budete-li svůj záměr konzultovat s odborníky z oboru a veterináři,
			 pomůže tabulka i…
Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Vybavení a zajištění porážkyGarance
18.6.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj: